werken aan rust en ontspanning vanuit verbinding met jezelf en de wereld om je heen


Mijn naam is Corina de Boer-Vreeke. Ik ben getrouwd met Bert en samen zijn wij de trotse ouders van Femke (2002) en Renske (2005).

In mijn leven heb ik al heel veel verschillende beroepen uitgeoefend. In de wereld van commercie en vrijwilligerswerk deed ik de ervaringen op die ik nu in kan zetten om mensen te vertellen over het nut en het belang van de kracht van zachte, respectvolle aanraking. Een zachte kracht die de wereld een stuk mooier kan maken.

Onderlinge kindermassage
Mijn belangstelling voor (onderlinge) kindermassage werd gewekt toen ik zelf kinderen kreeg. Voorlezen en zingen gecombineerd met het maken van bewegingen op de buik, beentjes of handjes. Onze meiden vonden het heerlijk. Later maakten we tekeningen op elkaars rug of  schreven woorden die we moesten raden. Genieten!

Toen de kinderen ouder werden en naar school gingen, bleek dat lang niet alle kinderen gewend zijn aan aanraking. En wat was het moeilijk om grenzen aan te geven en die van anderen te respecteren. Er was veel onrust in de klassen van onze meiden. Ik wilde daar graag wat aan doen. De school iets aanreiken waarmee ze rust en ontspanning konden brengen. Een tool waarmee ze konden werken aan het aangeven en respecteren van grenzen. Onderlinge kindermassage leek zo'n tool.

Naar aanleiding van een artikel in de krant over onderlinge kindermassage in de klas heb ik een dergelijke les gevolgd bij "De Jint" in Stiens. Daar werkten ze al jaren met tevredenheid met onderlinge kindermassage in de klas. Na deze les was ik helemaal overtuigd van de positieve invloed van zachte, respectvolle aanraking. Ik heb me direct ingeschreven voor de opleiding tot trainer Touching Child Care.

Passie
Wat onderlinge kindermassage met kinderen doet maakt nog steeds grote indruk op mij. Het is mijn passie om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het belang van zachte, respectvolle aanraking. Om dat realiseren geef ik trainingen en workshops voor leerkrachten,  kindercoaches en opvoeders, om hen te leren hoe ze onderlinge kindermassage en aanraakspel in kunnen zetten, thuis, in hun groep of praktijk.

Doordat ik alleen maar trainingen en workshops geef aan volwassenen zag ik zelf weinig meer van het effect van onderlinge kindermassage en aanraakspel. Daarom besloot ik om zelf behandelingen te gaan geven die met aanraking te maken hebben. Ik volgde de cursus Reiki I en werd Access Bars practitioner. Begin juni 2018 hoop ik ook de cursus Tactiel Massage afgerond te hebben. Je kunt dan naast een Access Bars behandeling ook voor workshops over dit onderwerp bij me terecht.